Ηράκλειο
, Κρήτη, Ελλάδα
Διαθεσιμότητα & Τιμές
BOOK NOW

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1980 στα πλαίσια της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Περιλαμβάνει πέντε Τμήματα: Ζωολογικό, Βοτανικό, Ανθρωπολογικό, Παλαιοντολογικό – Γεωλογικό και Ορυκτολογικό.
Λειτουργώντας στο πλαίσιο της ευρύτερης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καλύπτει όλες τις δραστηριότητες ενός πλήρους και σύγχρονου μουσείου:

• Διατηρεί και αναπτύσσει συλλογές σχετικές με το περιβάλλον.

• Πραγματοποιεί έρευνες για το φυσικό κόσμο της Κρήτης, της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου με απώτερο σκοπό τη μελέτη και προστασία αυτού.

• Προωθεί τη μοναδική φύση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της Κρήτης και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

• Συνεισφέρει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση υλοποιώντας δεκάδες προγράμματα σε διάφορες ομάδες (μαθητές, εκπαιδευτικοί, ειδικές ομάδες, ευρύ κοινό) ενώ συμμετέχει και σε αντίστοιχα ερευνητικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη του μουσείου κατά την τελευταία δεκαετία αντικατοπτρίζει την ικανότητα και τον επαγγελματισμό του προσωπικού που διαθέτει, καθώς και τη μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας για τη σωστή ενημέρωση σχετικά με το περιβάλλον.

Από το 1985 καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες αρχικά για τη δημιουργία και στη συνέχεια για τον εμπλουτισμό και την ταξινόμηση των συλλογών του Μουσείου. Σήμερα οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν δείγματα από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Ένα μεγάλο τμήμα τους προέρχεται από δωρεές των προσωπικών συλλογών των ερευνητών του Μουσείου. Σήμερα οι επιστημονικές συλλογές αριθμούν περισσότερο από 2.000.000 δείγματα. Κάποιες μάλιστα από αυτές αποτελούν τις σημαντικότερες για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο παγκοσμίως.

Βρίσκετε στον παραλιακό δρόμο Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (Κόλπος Δερματά), Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: +30 2810 282740, +30 2810 393630 - Fax: +30 2810 393636       e-mail: info@nhmc.uoc.gr

Ωράριο λειτουργίας Καθημερινές: 09:00 - 15:00 / Σαββατοκύριακα: 10:00 - 18:00   

Εισιτήρια εισόδου: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7,5 €/άτομο, ΜΕΙΩΜΕΝΟ: 4,5 €/άτομο

Δείτε επίσης
Κνωσός

Κνωσός

Το 1878 ο Ηρακλειώτης Μίνως Καλοκαιρινός ξεκίνησε ανασκαφή στον λόφο Κεφάλα, περίπου 5 χιλιόμετρα  νοτίως του Ηρακλείου. Απεκαλύφθησαν 4 δωμάτια και ανασύρθηκαν από τα ερείπια πολλοί πήλινοι πίθοι. Αργότερα ο  Άγγλος Sir Arthur Evans αγόρασε τον λ...

Διαβάστε περισσότερα

Φαιστός

Φαιστός

Στη Φαιστό, ανασκαφές της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής που άρχισαν το 1900, έφεραν στο φως το δεύτερο σε μέγεθος μετά την Κνωσό Μινωικό ανάκτορο. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Ευρώπη χάρισε στον Δία τρεις γιούς. Τον Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρ...

Διαβάστε περισσότερα